Met uw merk of product wilt u optimaal in zicht komen bij potentiële klanten en een blijvende indruk maken. Een indruk die leidt tot de gewenste aankoop. Een groot deel van de aankoopbeslissingen wordt uiteindelijk pas op de winkelvloer genomen. De shopper marketing methode van TradeMade werkt net als online marketing, maar dan instore.

Als de klant in de winkel niet voor uw merk kiest, heeft u alle reden om uw shopper marketingaanpak te heroverwegen. Voor Trademade heeft de winkelvloer geen enkele geheimen, door middel van een overtuigende cross-channel marketingvisie bieden wij de kennis en ervaring die nodig is voor instore successen.

hvdzgroep crosschannel

Merk vs shopper

Veel merken ervaren dat hun zwaarbevochten plek in het hart en brein van de consument op de winkelvloer maar weinig meer voorstelt. Niets oefent namelijk een grotere invloed uit op het keuzeproces dan de winkelvloer. De sterke merkpositie moet ook in de winkel vertaald worden naar een passende verkoopprestatie. En daar gaat het vaak mis.

Trademade begrijpt als geen ander dat opdrachtgevers werken met verschillende afdelingen die elk vanuit verschillende kennis, technieken, doelstellingen en KPI's werken. De een stemt regelmatig af met verkoop en heeft grondige ervaring met de winkelomgeving, de ander heeft kennis van merken opbouwen en onderhouden. De een wordt bekritiseerd voor het niet begrijpen van de detailhandel, de ander voor het niet begrijpen van de consument. Een herkenbaar, bijna dagelijks conflict. De oplossing ligt in een betere integratie tussen de disciplines merk en shopper marketing.

Wij weten dat mensen verschillende rollen aannemen in hun relatie tot merken. In de rol van 'consument' (zien van advertenties, betrokkenheid via social media, consumeren van content) én in de rol van 'winkelend publiek' (als ze producten overwegen te kopen). De lijnen tussen de rollen consument en shopper vervagen. Merken die niet anticiperen op de laatste ontwikkelingen zullen ervaren dat consumenten minder loyaal zijn.

Trademade maakt deel uit van de Hart Voor De Zaak cross-channel communicatiegroep. Wij bieden klanten een geïntegreerde aanpak. Kennis van consumer insights, branding en shopper marketing smelten bij ons samen tot een logisch geheel. Daar plukt u de vruchten van!